Google подготвят голямо обновяване, с което старите Pixel работят не по-зле от новите

1
748

Google започна разпространението на декемврийското обновяване Feature Drop за всички свои стари смартфони, започвайки с Pixel 3.

Много хора купуват смартфоните Google Pixel не толкова заради качеството или името на бранда, а заради възможно най-добрата поддръжка на операционната система Android. Преди два дни интернет гигантът започна разпространяването на обновяването Feature Drop, което предлага голям брой промени и нововъведения.

С новия фърмуер Google предлага новите опции Hold for Me и Extreme Battery Saver. Първата функционалност за първи път се появи в смартфоните Pixel 3, Pixel 3a и Pixel 4. Идеята на Hold for Me е потребителят да не чака отговора от роботизираните колцентрове, а когато електронната музика спре да се чува и слушалката е вдигната, смартфонът подава сигнал, че телефонният разговор може да бъде проведен.

Extreme Battery Saver (екстремална икономия на батерията) забавя скоростта на работа на мобилното устройство, изключва уведомленията, спира работата на някои приложения и т.н., за да остане време за включване на зарядното устройство.

С Feature Drop идват и опциите адаптивен звук, адаптивна акумулаторна батерия, адаптивно зареждане и адаптивна връзка, като последните три функционалности работят само при моделите Pixel 4 5G и Pixel 5.

Адаптивният звук регулира качеството на звука на говорителя в съответствие с околната среда. Адаптивната батерия поддържа работата на смартфона малко по-дълго, когато се намирате извън дома си или работата, като регулира колко енергия да консумират приложенията. Адаптивното зареждане се опитва да удължи живота на акумулаторната батерия на смартфона чрез контролиране на скоростта на зареждане. И накрая адаптивната връзка автоматично превключва между 4G и 5G мрежите, също от гледна точка икономия на енергия

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари