Специалистите на Google възнамеряват да добавят нови методи за управление на смартфоните. Информацията е на популярния уеб-портал SlashGear, който публикува препратка към съответния патент.

Патентът се нарича „взаимодействие на електронните устройства чрез съзнателни действия“ и е подаден тази седмица. Описаният метод може да измести стандартните сензорни екрани и се базира на интуитивно разбираеми жестове, подобно на Kinect.

Характерна особеност на новата технология е способността за самообучение. Това означава, че взаимодействието със смартфоните ще става не само чрез предварително програмирани жестове, но и чрез нови жестове, научени по-късно.

Google очаква широко разпространение на новата технология чрез логичността и интуитивността на използваните команди. Така например, ако смартфонът е включен към екосистемата на умния дом, за включване на светлината е достатъчно да се имитира същия жест във въздуха.

Предполага се, че в най-близко бъдеще проектът с езика на жестовете за управлението на електронните устройства, може да се слее с проекта ARCore, в рамките на който се разработва нова технология за допълнена реалност. В този случай взаимодействието ще бъде не само интуитивно, но и нагледно.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари