Следващото поколение смартфони Google Pixel може да получи нов пълноценен тъч панел, с който да се управляват различните функции на мобилното устройство.

Интернет гигантът е подал заявка в бюрото по патенти и търговски марки на САЩ, В описанието на новия патент е указано, че допълнителната сензорна повърхност ще предложи няколко нови режима на работа и ще повиши удобството от използването на смартфоните.

Според новия патент, функционалният тъч панел ще бъде пълноценен елемент на бъдещите смартфони, който ще се променя в зависимост от изпълняваното в момента приложение. Сензорът ще може самостоятелно да определя кое приложение е стартирано и автоматично ще се настройва според неговите особености. Така например, при слушане на музика, с помощта на новия панел ще може да се управлява силата на звука, да се избира трака и т.н. При стартирано друго приложение, панелът ще има друга функционалност.

Новият сензорен панел ще бъде разположен на гърба на смартфона и ще има площ, достатъчна за комфортна работа. Според описанието, новият панел ще бъде обединен със скенера за пръстови отпечатъци. И още, тъч панелът ще може да разпознава силата на натиск. Това ще даде възможност за изграждане на по-богат интерфейс и ще разкрие нови възможности за игрите.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари