Google представи видеочата Duo за Android и iOS

0
7

По време на конференция Google I/O 2016 за програмисти и разработчици, която протича от 18-20 май, интернет-гигантът представи новото приложение за общуване чрез видео с име Google Duo. На практика услугата е пряк конкурент на FaceTime на Apple.

 

Според създателите на Duo, приложението ще опрости и улесни осъществяването на видеовръзка, ще осигури високо качество на видеото дори и при слаби и некачествени връзки, при това с надеждно шифриране. Има няколко особености, по които Google Duo се различава от конкуренцията. Една от специфичните черти е функцията с име „knock knock“ (чук-чук), при която видеото на позвънилия се показва преди потребителят да отговори на позвъняването за видеочат. Това е удобно, понеже дава възможност да се види, кой точно се обажда, преди да бъде прието повикването. За разлика от Skype, новата услуга на Google ще използва за регистриране номера на телефона.

Google Duo предлага HD качество на видеото (до 720р) и използва новия интернет-протокол QUIC, създаден от същия екип, който разработи протокола WebRTC. Протоколът осигурява по време на разговор безпроблемно прехвърляне от мобилна връзка към Wi-Fi и обратно, без да се прекъсват звука или видеото.

 

Услугата Google Duo за Android и iOS ще започне работа през това лято.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за