Google представи платформата за виртуална реалност Daydream

0
118

По време на конференцията за разработчици Google I/O 2016, която започна на 18-ти май в Маунтин Вю, Калифорния и ще приключи на 20-ти май, Google представи платформата за виртуална реалност Daydream.

 

От хардуерна гледна точка Google обеща редица съвместими с Daydream устройства, но всичко ще започне със смартфоните, работещи под управлението на операционната система Android. Интернет-гигантът е подготвил подробните спецификации за VR шлемове, смартфони и контролери за осигуряване на пълна съвместимост с Daydream.

От софтуерна гледна точка, в новата мобилна ОС Android N ще има специален режим за стартиране на приложения и специален потребителски интерфейс, които се задействат, когато смартфонът бъде поставен в шлем за виртуална реалност.

 

Предвидена е версия на Google Play Store и редица ключови приложения за Android, които ще са съвместими с Daydream, като например YouTube, Google Play Movies, Street View и Google Photos. Външните програмисти също ще могат да създават приложения за Daydream, включително Netflix, Hulu, HBO, CNN и Wall Street Journal.

Към Daydream се предлага опростен контролер с два бутона, който може да регистрира движенията и дава възможност за взаимодействие с виртуалната среда.

 

Google допълни, че върху съвместимостта с Daydream вече работят Samsung, HTC и Xiaomi.

Платформата Daydream ще бъде готова тази есен.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за