Google представи смарт-месинджъра Allo

0
111

По време на конференцията за разработчици и програмисти Google I/O 2016, която протича от 18-ти до 20-ти май в Маунтин Вю, Калифорния, Google представи новия месинджър Allo. Той не заменя Hangouts, а е самостоятелно приложение, което прилича на Facebook Messenger.

 

Google Allo използва машинно обучение и новия гласови помощник Google Assistant, също анонсиран на Google I/O 2016. Тоест, това е смарт-месинджър, който се обучава с течение на времето и дава възможност за бърз отговор на съобщенията буквално с едно докосване на сензорния екран, като самостоятелно предлага свои варианти на отговорите, получени от контекста на съобщението. Тази функция се нарича Smart Reply.

 

Месинджърът предлага така наречените „изрази“ (Expressions), които са усъвършенствана версия на емотиконите и дават възможност за изпращане на фотографии и други изображения, както и за по-пълноценно изразяване на емоциите. Въведена е функционалността WhisperShout, която дава възможност за увеличаване и намаляване на текста с помощта на специален плъзгач. За регистриране в месинджъра Allo е необходим номер на телефон. Данните и трафика са криптирани.

Месинджърът Google Allo ще започне да работи през това лято за всякакви смартфони и таблети, работещи под управлението на Android и iOS.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за