Google представи уеб услугата Android Flash Tool за по-лесно обновяване на фърмуера

0
1668

Google анонсира своята нова онлайн услуга Android Flash Tool, която значително опростява обновяването фърмуера на Android смартфоните. Услугата дава възможност за инсталирането на чист Android с помощта на браузър, с което обновяването на фърмуера става съвсем лесно и удобно. Засега Android Flash Tool работи само с някои модели смартфони от серията Pixel.

Новата уеб услуга е позиционирана като алтернатива на днешните сложни програми, използването на които може да доведе до тоталното блокиране на устройството. Поддържат се фърмуерите в рамките на Android Open Source Project, за които е необходим само USB кабел и самия смартфон, който трябва да се включи към компютъра.

За работа с новата услуга е необходим уеб браузър с поддръжката на WebUSB – подходящи са най-новите версии на Chrome, Opera и Vivaldi. Засега Firefox и Safari не поддържат тази функционалност. За да може услугата да работи е необходимо да се активира функцията за настройка чрез USB, OEM Unlocking, в компютърната система трябва да се инсталират необходимите драйвери. След това може да се посети уеб сайта Android Flash Tool, да се включи смартфона към персоналния компютър, да се предоставят необходимите права и да се потърсят най-подходящите фърмуери.

Освен смартфоните Pixel, новата онлайн услуга поддържа и миникомпютрите HiKey. Очаква се в бъдеще броят на поддържаните устройства значително да се повиши.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари