Интернет гигантът представи втората бета версия на мобилната ОС Android P, която е третата пробна версия на операционната система за разработчици.

Android P beta 2 включва финалните версии на API и официалния SDK. По този начин програмистите вече могат да започват да работят върху адаптацията на своите продукти към новата версия на Android.

Популярният уеб-портал GSMArena публикува кратка информация за някои от по-интересните нововъведения в Android P beta 2.

Adaptive Battery – адаптивната батерия е нова функция, използваща машинно обучение за определяне на приоритета на предоставяните ресурси на различните приложения и процеси.

Вече знаем, че Android P разполага със собствена вградена поддръжка на прорези с най-различна форма и размер в екраните на смартфоните. Това може да бъде счетено за признак, че минимум един от следващите Google Pixel за тази година ще има прорез.

Новите Smart Replies ще могат да се използва и от програмистите в техните приложения.

Вграден е API за едновременната работа на две и повече камери. Това ще даде възможност за реализирането на боке ефекта или „стерео виждане“.

Android P beta 2 ще се разпространява автоматично по безжичен път. Ще се обновяват мобилните устройства работещи под управлението на първата бета на Android P.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за