Google публикува изходния код на Android 4.1

0
14

Google направи публичен достъпа до изходния код на Android 4.1 – най-новата версия на операционната система Android. OS е с кодовото име Jelly Bean („желирани бонбони“).

Изходният код е публикуван в рамките на проекта Android Open Source Project (AOSP). Това бе съобщено от групата „Разработка на Android“, а ръководителят на проекта е Jean-Baptiste Queru.

Публикуването на изходния код ще позволи на производителите на смартфони и таблети да започнат да създават различни приложения, съвместими с Android 4.1 за своите устройства. От изходния код могат да се възползват и трети страни създаващи странични фърмуери, като например CyanogenMod.

Google анонсира Android 4.1 по време на конференцията I/O през втората половина на юни. Сред особеностите на Jelly Bean – технологията Project Butter, предназначена да „ускори“ отговора на системата при действие на потребителите, възможност за гласово въвеждане на текст, без необходимост от свързване с мрежата и „помощника“ Google Now.

Известно е, че първото Android 4.1 устройство ще стане таблета Nexus 7. Той ще бъде пуснат в средата на юли. А от Jelly Bean ще могат да се възползват и собствениците на смартфона Galaxy Nexus.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари