Днес бележим края на бета периода за тестване на Android 11. Финалната версия на операционната система вече тръгна към потребители на Pixel, OnePlus, Oppo, Xiaomi и realme смартфони. Със сигурност не е най-революционното обновление, което Google пуска, но си има своите добри страни.

Най-големи промени ще има в разговорите с приятели чрез различни приложения и записването на това, което се случва на екрана ни

От Google са създали нов “Bubbles” интерфейс за чат, в който ще се събират всички известия за съобщения от различни приложения. Както може да видите в GIF изображението отдолу, това включва както текстовите съобщения, така и съобщения от приложения като Messenger. Много лесно и бързо ще можем да се прехвърляме между различните програми.

Другият важен момент е, че Android 11 най-накрая ще ни осигури вградена възможност за записване на екрана. Това нещо е налице при iPhone от доста време. Стигна се до там, че някои производители го приложиха за смартфоните си, правейки собствена разработка.

Виж тук кои устройства на Samsung ще получат обновление до Android 11.

Друга интересна функция е, че когато задържим бутона за захранването, той ще отвори секция за взаимодействие със смарт устройствата, към които сме свързани.

За десерт, от Google са направили някои малки промени за поверителността

Ако ще използваме някое приложение по-рядко, имаме възможност да му дадем еднократен достъп до камерата, микрофона или местоположението си. Ако дълго време не използваме някое приложение, дори дадените за постоянно разрешения ще се нулират автоматично.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари