Google пусна Google Maps за iPhone, iPad и iPod touch

4
25

Неотдавна Nokia пусна собствена картографска услуга за iPhone и iPad и тя веднага стана много популярна, като влезе в ТОП класацията за най-теглени програми в App Store. В това разбира се няма нищо изненадващо, тъй като след провала на картите iOS Maps, фактически собствениците на смартфони и таблети на Apple бяха лишени от жизнеспособна алтернатива.

Всъщност изглежда, че светлите дни на Nokia Here са към края си, тъй като днес в App Store се появи дългоочакваното приложение Google Maps. Тази програма се оказа много по-добра услуга, която преди време беше интегрирана в iOS. Тя получи подобрен потребителски интерфейс и придоби няколко нови функции, доближаващия до Android версията на приложението.

Google Maps за платформата iOS ще зарадва потребителите с автомобилна навигация с гласови указания, функцията Street View и сферична панорама, възможност за търсене на различни обекти и преглеждане на коментари и оценки от други потребители. В картите на Google има поддръжка на маршрутите за обществения транспорт и автомобилна навигация с гласови указания.

Google Maps е оптимизирана за работа с iPhone 5, но е съвместима и с другите версии на смартфона на Apple, като се започне от iPhone 3GS, плейъра iPod Touch 3,4 и 5-тото поколение на таблета iPad. За работата с картите е нужно операционната система iOS да бъде с версия поне 5.1 или по-нова.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари