Google работи върху функция за дистанционно блокиране на Android устройства

1
216

Освен възможността за отдалечено изтриване на всички потребителски данни при загуба или кражба на смартфона, скоро ще се появи вариант за неговото пълно блокиране, след което той се превръща в безжизнена тухла. Новата функционалност бе открита в края на миналата седмица в Android Open Source Project (AOSP) и навярно скоро ще стане достъпна.

 

Android Police съобщи, че това ще бъде съвсем крайна мярка, при която освен изтриването на всички данни, ще бъде унищожена възможността за зареждане на системата и нейното възстановяване, особено ако смартфонът не е в ръцете на собственика си. Засега не е ясно как ще се възстановява нормалната работа на смартфона, ако той бъде върнат. На производителя се дава възможност за избор, кои раздели, включително на външните карти памет, да бъдат включени в тази функционалност.

Потребителите и сега могат да изтриват данните с помощта на Android Device Manager, който връща заводските настройки на устройството, но често оставя незасегната SD картата памет.

Новата функция ще добави още едно ниво в безопасността при кражбите на Android смартфони. Нещо подобно е Device Protection, която се появи в Android 5.1 и не дава възможност за работа със смартфона без да е въведен специален PIN код, дори и той да е върнат към заводските настройки.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

1 коментар за "Google работи върху функция за дистанционно блокиране на Android устройства"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
wpDiscuz