fbpx
8.5 C
София

Google разкри най-интересните функции на Android 12

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Въпреки че стабилната операционна система Android 12 вече е пусната, много потребители все още не са наясно с подробната информация за нейните функции. В своя блог Google говори за най-интересните функции, които новата операционна система може да даде на собствениците на смартфони с тази ОС.

 1. Сменена е цветовата гама на интерфейса. Когато потребителят смени тапета, благодарение на алгоритмите за разпознаване на цветовете и дизайна Material You, интерфейсът на смартфона получава съответната цветова схема. Това включва заключения екран, известията, настройките, уиджетите и дори приложенията. Новите ‘динамични’ цветове се появиха и в новите Pixel и скоро ще бъдат пуснати и за останалите устройства.
 2. Дизайнът Material You осигурява преоформление на външния вид и на уиджетите – те са станали по-динамични и персонализирани от всякога. До края на месеца, Google обещава да представи и множество нови или обновени уиджети за работния плот, свързани с любимите приложения.
 3. Увеличително стъкло. Новият увеличител позволява зумиране на част от прозореца, като същевременно запазва мащаба на останалото изобразено съдържание. Освен това, потребителят ще получи възможността за супер слаба подсветка – в условия, когато смартфонът се използва в пълна тъмнина и дори най-малката подсветка изглежда твърде ярка. Освен това, за нощно гледане ще можете да променяте шрифтовете или да правите екрана напълно монохромен, така че при четене през нощта, очите Ви да се уморяват по-малко.
 4. Контрол на приложенията. Потребителят ще може да вижда в лентата на състоянието, когато приложение използва камерата или микрофона. Освен това, в бързите настройки ще можете временно напълно да деактивирате както камерата, така и микрофона.
 5. Запазване поверителността на данните за местоположението Ви. Android 12 Ви позволява да изберете дали да дадете на приложението достъп до точните данни за местоположението или вместо това — да предоставите приблизителни данни за геолокацията.
 6. Панел за управление на конфиденциалността. Предоставя информация, кои приложения са имали достъп до данните за местоположението, камерата или микрофона през последните 24 часа. Можете да управлявате настройките за достъп директно от този диалогов прозорец.
 7. Тъй като безжичните слушалки и подобната електроника обикновено не се нуждаят от достъп до информацията за местоположението на потребителя, новите настройки на Bluetooth позволяват употребата на подобни устройства, без геоданни.
 8. Разрешенията за дълго неизползваните приложения се нулират по подразбиране и кешираните файлове се изтриват, за изчистване на паметта.
 9. Дълги“ скрийншоти. Новата функция ви позволява да правите пълен скрийншот, включващ не само информацията, която в момента се изобразява на екрана, но и всички данни от страницата.
 10. Възможност за игра до окончателното изтегляне на приложението. В Android 12 някои игри могат да се стартират по време на процеса на изтегляне, без да се налага изчакване за окончателното завършване на инсталацията.
 11. Възможността за споделяне на данните за оторизация в Wi-Fi-мрежата е буквално с няколко докосвания на екрана, с помощта на функцията Nearby Share. За да направите това, не е необходимо предаване на комбинацията от логин и парола на потребителя.
 12. Бързо и удобно прехвърляне на всички данни от един смартфон на друг. За да направите това, достатъчно е да имате Wi-Fi връзка или кабел — ако потребителят преминава от iOS към Android.

Новата операционна система има и други вълнуващи функции, за които можете да научите повече на android.com/12. В допълнение към устройствата Pixel, новата операционна система скоро ще бъде налична и за много други смартфони, като Samsung Galaxy, OnePlus, Oppo, Realme, Tecno, Vivo и Xiaomi.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини