Веднага след приключването на своята официална презентация, която продължи цели 3 часа, Google свали официалните цени на смартфоните Pixel и Pixel XL, които сега са осезателно по-евтини.

Смартфоните Pixel и Pixel XL излязоха на пазара точно преди една година и това са съвсем актуални мобилни устройства със съвременен хардуер, включващ 4-ядрения процесор Qualcomm Snapdragon 821 и 4 GB оперативна памет.

Google свали официалните цени на миналогодишните флагмански смартфони Pixel и Pixel XL с кръгло $100. Сега най-евтиният от тези телефони с 32 GB флаш-диск може да бъде закупен при цена $549, а неговата модификация със 128 GB флаш-диск струва $669. От друга страна, 5,5-инчовият Google Pixel XL е все още доста скъп – $669 и $769 за топ-конфигурацията.

Цените на Pixel и Pixel XL бяха намалени в официалния онлайн магазин на Google в САЩ и Европа. Очевидно е, че и другите ритейлъри и партньори на интернет гиганта също ще намалят цените на тези мобилни устройства, които ще стана по-достъпни за потребителите.

Да си припомним, че минималните конфигурации на флагманските смартфони Pixel 2 и Pixel 2 XL са с цена $649 и $849. По този начин, купувачите могат да направят икономия и да вземат смартфон със същата Android 8.0 Oreo или да закупят по-съвършените нови мобилни устройства.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ентусиаст
Ентусиаст

А дали се знае кога това ще се отрази и на българския пазар? В момента виждам за варианта с 32GB цени от по 1500-1700-1900лв…Защо? И някой знае ли изобщо защо е толкова трудно да се намерят – защо ги няма по стандартните магазини, а само онлайн? Предполагам, че ако се появят по веригите и цените ще паднат…И все пак защо е така?