В официалния блог на Google се появи пояснение, в което се посочват причините за смяната на името на операционната система за смарт часовници.

Досега, тази ОС носеше името Android Wear, но вече се нарича Wear OS. Интернет гигантът сподели, че една от основните причини за вземането на това решение са притежателите на iPhone. Според официалните статистики, 33% от всички притежатели на часовниците с Android Wear, са собственици на смартфони на Apple.

Тези потребители използват мобилни устройства на Apple и е очевидно, че Android нещо не ги устройва. Всеки път, когато погледнат смарт часовника си, работещ под управлението на операционната система Android Wear, те виждат името „Android“ буквално навсякъде, включително и в приложенията. Ето защо, Google е взел решение да смени името на операционната система до опростеното и съвсем ясно Wear OS. Заедно с името е сменен и логотипа, който сега прилича на буквата „W“, образувана от фирмените цветове на интернет гиганта.

Нищо друго в операционната система не е променено. Тя както преди се базира на Android, но сега Google може да я рекламира и представя като независим бранд. Представител на Google каза, че ако не са били потребителите с айфони, това решение едва ли би било взето.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари