14.5 C
София

Google създаде конкурент на Siri за iOS

Най-четени

Компанията Google обяви предстоящото пускане на собствена система за гласово търсене за устройства, работещи под управлението на операционната система iOS. По функции приложението ще бъде подобно на Siri и гласовото търсене в Android Jelly Bean. Програмата разбира често задавани въпроси, отговаря им и същевременно извежда списък с връзки към търсената информация.

Ако на приложението бъде зададен например въпросът „Какво ще бъде времето днес?“, то ще озвучи отговора и ще покаже прогнозата за следващите няколко дни. Системата трябва да премине процедура за одобрение в Apple, преди да се появи в App Store. Компанията Google се надява притежателите на устройства на базата на платформата iOS да могат да изтеглят приложението в близките дни, съобщава ресурсът The Next Web.

В допълнение, Google анонсира още едно предстоящо нововъведение в своята търсачка. Компанията продължава да персонализира търсенето и скоро в страницата с резултатите от него ще се изобразява и информация от пощенската кутия на потребителя в Gmail. Засега тази функция е все още в тестов етап и е достъпна само за някои притежатели на профили в Google.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини