Получаването обратно на парите ви от Google Play на Android не е особено трудно, ако се опитате да получите възстановяване в рамките на срока. Но има известни ограничения в системата, включително по-трудни възстановявания при абонаменти и покупки в приложения. Но изглежда, че Google променя това с добавянето на частични опции за възстановяване на средства.

Разработчиците започват да виждат начален екран за частични възстановявания, които се появяват в конзолата за програмисти за Google Play и изглежда, че опцията работи така, както и звучи: ако разработчикът избере това, той може да предложи възстановяване на процент от сумата, платена от потребител. Това би могло да означава възстановяването на разходите за микротранзакция или абонамент или просто би могло да се опита да се успокои ядосан потребител, който е разочарован от приложението, за което е платил. Опцията ще помага и ако услугата излезе от строя.

Съществуват обаче някои очевидни ограничения за частичните възстановявания. Google отбелязва, че някои начини на плащане не могат да приемат частични възстановявания, а функцията Subscribe with Google, която работи с новинарски медиии, не може да предложи частични възстановявания. И може би най-важното: частични възстановявания ще бъдат разрешени само за покупки, направени от март 2018 г. , без да може да се връщате, за да се възползвате от по-старите покупки.

Това обаче изглежда е опция за разработчици. Клиентите не могат автоматично да изискват частично възстановяване на средства, но ако вече сте в контакт с програмист, добре е да знаете, че можете да поискате частично възстановяване, ако искате.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за