Google с официално писмо до Белия дом за 100% възобновяване на бизнеса с Huawei

14
8453

Мобилният световен конгрес може и да бе отменен, но няколко компании представиха тази седмица своите нови продукти, включително и най-големият китайски производител на смартфони, който е на второ място по продажби на мобилни телефони в света. Да си припомним, че Huawei представи нова версия на сгъваемия Mate X, който впечатли всички миналата година, а сега е станал много по-добър. На Huawei все още е забранено да работи с американските технологични компании и Mate Xs се предлага на пазара без мобилните услуги и приложенията на Google.

И още, брандът Honor анонсира няколко нови мобилни телефона този понеделник, включително 5G флагман и телефон от среден клас. Няколко дни преди тези анонси Google съобщи защо телефоните на Huawei излизат без приложенията и услугите на интернет гиганта. Но сега се оказа, че Google иска официално разрешение от Вашингтон за възобновяване на съвместната работа с Huawei. Информацията на тази тема все още е твърде малко.

Неотдавна Huawei заяви, че е готов да инвестира милиарди долари в развитието на своя онлайн магазин AppGallery, в който ще се предлагат собствените приложения, които работят в средата на Android. Нещо повече, китайският технологичен гигант обедини усилията си с другите китайски производители на смартфони за създаването и внедряването на цялостна пълноценна алтернатива на Google Play. Ако Huawei успее, това сериозно ще засегне бизнеса на Google, а и останалите големи компании могат да последват примера на китайския производител.

Днес в различни технологични медии се появи информация, че Google е поискал от Белия дом разрешение за 100% възобновяване на работата с Huawei.

Засега това е всичко и не се знае, дали Google иска разрешение само за своите приложения или и за онлайн услугите. Ще следим темата.

14
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
11 Коментари
3 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Efix
Efix

Когато ти разбият монопола…

Николай
Николай

Дано им кажат – НЕ!!!
Трябва да има алтернативи .

Хуавей Слейка
Хуавей Слейка

Алтернатива има и сега. Има марки със собствени магазини, като Самсунг с galaxy store.

боб
боб

Алтернативи няма да има точно ако им кажат Не.. Щото всички, които не искат да ползват ябълка по една или друга причина и искат качествен телефон с услугите на Гугъл, ще се насочат единствено към Самсунг..

faceshit
faceshit

Тръмпи сам си вкара таралеж в гащите – сега Гооглето няма да може да следи няколко десетки милиона китайци (а и не само китайци) 🙂

Efix
Efix

По-лошото е, че сега китайците ще могат да ги следят … „уж“ ….

Тромпет
Тромпет

Логични резултати от решенията за санкции на оня перхидролен бизнесмен от Белия дом.

Цимерман
Цимерман

По-малката беля е да ме следи Бай Жълтурко, отколкото Рижия Клоун от Горно Мексико.

БегиМани
БегиМани

Що така бе, Миме? Палячото-перчем сам си го начука, а и на останалите реднеци… Не е лесно да си „президент“, когато имаш стотици фалирали фирми на сметката си… Хак да им е на реднеците, че си го избраха!

Мирослав
Мирослав

Десподов оправете сайта! Някои коментари въобще не ги публикува!.

115
115

Някой си нещо казал, ама не е сигурно дали го е казал и на кого го е казал.
Те това е тази „новина“
Нито има официално изявление от Гугъл, нито от Белия дом, нито от Хуауей.

Master
Master

бати тъпите фенбойчета дето има в коментарите дето са в мега големите филми комюнитито в бг е много зле пълен смях сте

Хуйо
Хуйо

На американските компании е забранено да работят с Хуявей, а не обратното