Google с официално писмо до Белия дом за 100% възобновяване на бизнеса с Huawei

14
8582

Мобилният световен конгрес може и да бе отменен, но няколко компании представиха тази седмица своите нови продукти, включително и най-големият китайски производител на смартфони, който е на второ място по продажби на мобилни телефони в света. Да си припомним, че Huawei представи нова версия на сгъваемия Mate X, който впечатли всички миналата година, а сега е станал много по-добър. На Huawei все още е забранено да работи с американските технологични компании и Mate Xs се предлага на пазара без мобилните услуги и приложенията на Google.

И още, брандът Honor анонсира няколко нови мобилни телефона този понеделник, включително 5G флагман и телефон от среден клас. Няколко дни преди тези анонси Google съобщи защо телефоните на Huawei излизат без приложенията и услугите на интернет гиганта. Но сега се оказа, че Google иска официално разрешение от Вашингтон за възобновяване на съвместната работа с Huawei. Информацията на тази тема все още е твърде малко.

Неотдавна Huawei заяви, че е готов да инвестира милиарди долари в развитието на своя онлайн магазин AppGallery, в който ще се предлагат собствените приложения, които работят в средата на Android. Нещо повече, китайският технологичен гигант обедини усилията си с другите китайски производители на смартфони за създаването и внедряването на цялостна пълноценна алтернатива на Google Play. Ако Huawei успее, това сериозно ще засегне бизнеса на Google, а и останалите големи компании могат да последват примера на китайския производител.

Днес в различни технологични медии се появи информация, че Google е поискал от Белия дом разрешение за 100% възобновяване на работата с Huawei.

Засега това е всичко и не се знае, дали Google иска разрешение само за своите приложения или и за онлайн услугите. Ще следим темата.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
14 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари