fbpx
-9.6 C
София

Google ще дари по 1 долар за всяко плащане с Android Pay този празничен сезон

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

С наближаването на традиционната шопинг треска, Google обяви нова благотворителна инициатива, чиято задача е едновременно да допринесе за благородна кауза, а и да стимулира използването на Android Pay като разплащателна система за мобилни устройства.

Благодарение на съвместното партньорство между интернет гиганта и Donors Choose, програмата ще набере средства, които ще отидат в помощ на повече от шест милиона деца със специални нужди в Съединените щати.

Инициативата стартира от 27 ноември – т.нар. Черен петък – и продължава до 31 декември. През този период, Google ще дари на Donors Choose по 1 долар за всяка Android Pay транзакция, като максималната стойност на дарението може да достигне един милион долара. Освен това, компанията се ангажира да удвои всички дарения (т.е. да дава по 2 долара за всяка транзакция) от най-активния ден на покупките – Черния петък.

Програмата е част от инициативата Google Impact Challenge: Disabilities, която цели да помага на хора в неравностойно положение и физически и умствени увреждания. Разбира се, не трябва да се пренебрегва и желанието за популяризиране на Androdi Pay като предпочитана платформа за мобилни разплащания. В момента тя е достъпна за всички Android устройства с NFC функция и версия Android 5.0 Lollipop или по-висока. Разплащателната система вече се ползва от много големи вериги в САЩ, включително Walgreens, Staples и Macy’s.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини