Google възнамерява да отвори своята мрежа Project Fi за устройства на други производители. Информация за това изтече в мрежата преди официалния анонс от гиганта, така че вече знаем, че това ще стане от утре, 29 ноември.

Според вече изтрит пост, Project Fi ще поддържа апарати на Apple, Samsung и OnePlus, както и на LG и Motorola. Google прави уточнението, че за момента функционалността ще бъде в „бета форма“ и „цялостното Project Fi изживяване“ няма да бъде достъпно за модели, които не са проектирани за мрежата.

Все пак, собствениците на iPhone, Pixel 3, 3XL, 2, 2XL, LG G7, LG V35, Moto G6 и Moto X4 вече ще могат да сменят връзката си между мрежата на Project Fi и тази на мобилните оператори в движение, така че да постигнат пълно покритие навсякъде.

Както бе уточнено, не всички смартфони са 100 процента съвместими с Project Fi, така че използването на iPhone няма да ви даде автоматично бързата Wi-Fi/LTE връзка. Засега тя е достъпна само за модели с Android Pie. Но дори и без нея, участието в мрежата на Google дава доста добро комбинирано покритие заедно с LTE мрежите на трите големи американски оператора, които участват в нея (T-Mobile, US Cellular и Sprint). Така това се явява добро решение за онези потребители, които не искат да харчат прекалено бързо мобилния си пакет, но и да не се лишават от надеждна и бърза връзка с мрежата.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Waw
Waw

Мчи то си ги пише на сайта на фи тия сензации. Кой чете изтрити постове?