Google ще изисква на слабите смартфони да бъде инсталирана само Android Go

7
3887

Първоначално Google анонсира Android Go като олекотена и модифицирана версия на операционната система Android, специално предназначена за мобилните устройства от начално ниво. Това бяха смартфоните с до 1 GB оперативна памет. Оттогава интернет гигантът постоянно обновява Android Go паралелно с основната версия на Android, включително и най-новата версия Android 10 (Go Edition), която има редица подобрения по отношение на производителността.

Но сега във вътрешната документация на Google бяха направени промени. Корпорацията възнамерява да изисква олекотената версия на Android да стане задължителна за смартфоните с малко оперативна памет. Това са мобилните телефони с 2 MB или по-малко RAM.

В документацията се казва, че с излизането на Android 11, за телефоните с 512 GB оперативна памет няма да са достъпни за инсталиране онлайн услугите GMS на интернет гиганта. Освен това, считано от четвъртото тримесечие на тази година всички нови мобилни устройства излезли с предварително инсталирана ОС Android 10 с 2 GB оперативна памет или по-малко, трябва да преминат към олекотената версия Android Go. За вече излезлите на пазара смартфони това правило не важи и те ще си останат с версията на Android, с която са били продадени.

По всичко личи, че в края на тази година наистина ще започне миграцията към операционната система Android Go за мобилните телефони от начално ниво с малко оперативна памет.

3.1 7 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари