Google ще премахва приложенията за добив на криптовалута от PlayStore

1
1516

Google реши да последва Apple и забрани приложенията, чрез които се добива криптовалута на устройствата, задвижвани от тяхната операционна система.

Googleвзе решение да направи промени в политиката към разработчиците, качващи приложения в Google Play, с които забранява приложенията за добив на цифрова валута чрез използването на ресурсите на телефона. Приложенията, които се свързват с облак, където бива добивана криптовалута си остават.

„Ние не позволяваме приложения, които копаят криптовалута на устройствата. Разрешаваме приложения, които отдалечено контролират добива на криптовалута“, се чете в променените условия, цитирани от ZDNet.

Промяната следва сходна стъпка от страна на Google по отношение на разширенията за браузъра в магазина на Chrome Те спряха да приемат нови добавки за браузъра от този тип още през април, а миналия месец започнаха да премахват сега съществуващите. Ходът на компанията беше породен от откритието, че 90% от тях го правят без да уведомят изрично за това ползващите ги.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
mmmm Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
mmmm
mmmm

Да не видят нещо от Apple……