Вероятно първото нещо, което правите, когато се сдобиете с ново Android устройство, е да се логнете във вашия Google акаунт. Ако не го направите, нито едно Google приложение на телефона или таблета няма да работи, включително и целия Play Store. Така всички предварително заредени приложения остават без функционалност и ъпдейти. Google обаче иска да промени това.

Гигантът тества нова функция, която да позволи тези приложения да се ъпдейтват дори и да не сте логнати в никакъв акаунт. Според Google, това ще осигури по-висока надеждност за потребителите.

От друга страна, това си е чисто навлизане в личното пространство, защото прави още по-трудно скриването от всевиждащото око на Google. От трета, апарат без достъп до Play Store не е много функционален, освен ако не зареждате приложенията като .APK файлове отделно.

Ако не искате да попаднете в обхвата му, ще трябва да деактивирате функцията, което ще бъде възможно само на устройства с Android Lollipop или по-нова версия. В противен случай, приложенията ще имат връзка със сървърите на Google дори ако не сте активирали вашия акаунт на устройството.

Google съветва разработчиците да се уверят, че всички актуализации на техните приложения работят правилно при липса на профил в Google.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
4 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
кламеДимитърКоко6каБОБDestroy the Left! Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Димитър
Димитър

Много добре си работи телефона ми без акаунт. Има една стара максима – „Ако нещо работи, не го поправяй“.

Destroy the Left!
Destroy the Left!

Искаш да стоиш със стари продупчени версии, които труските тролове могат да хакнат по всяко време? По-добре се изключи от световния интернет като тях!

Димитър
Димитър

Хайде стига си ръсил бисери, а?! Ти и още две-три зрънца не спирате да сипете глупости.

кламе
кламе

само сащниците вършат войни и зулуми навсякъде!

БОБ
БОБ

Nokia 3310?

Коко6ка
Коко6ка

Това е много актуална, навременна и иновативна идея, която отдавна работи в Уиндоус 10 и Майкрософт стор за UWP. Похвално е, че Google оценяват нещата, използвани още в Windows 8 mobile 🙂