Google Assistant ще може да поръча покупки по телефона, да запази маса в ресторанта и да запише час във фризьорския салон. Това обяви Google по време на конференцията Google I/O 2018.

За воденето на диалога с непознати хора се грижи системата Google Duplex. На практика тя е допълнение към Google Assistant, настроен за общуване по телефона. Разработчиците са обучили Duplex на фразите и изразите, които се използват при правене на поръчки и при уговарянето на срещи.

Google Duplex не е предразположен към воденето на дълги телефонни разговори. Но въпреки това, гласовият асистент не се обърква, когато му отказват поръчката или уговорката. Използваният в тази интелигентна система изкуствен интелект винаги намира изход от ситуациите, предлагайки най-подходящата алтернатива.

Речта на Google Duplex звучи толкова естествено, че на практика е съвсем невъзможно неговата реч да бъде различена от речта на жив човек. Някои журналисти дори споделиха, че изкуственият глас плаши с реалността си. За по-голяма убедителност, гласовият асистент хъмка, запъва се и понякога променя местата на думите в изреченията. Точно както правят хората, когато общуват по телефона с непознат човек.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари