Google Gallery Go: опростена версия на Google Photos с големина едва 10 MB

2
695

Google заедно със стандартната ОС Android предлага и силно олекотената версия Android Go на своята мобилна операционна система, специално предназначена за устройства със слаб хардуер. Специално за Android Go интернет гигантът предлага оптимизирани варианти на своите фирмени приложения и услуги – Maps Go, Google Go, Gmail Go, Assistant Go и т.н.

Днес списъкът с тези оптимизирани за работа със слаб хардуер приложения се допълни с още едно. Това е Gallery Go – новото приложение за работа със снимки и видеа, което има много от функциите на добре известното стандартно приложение за фотографии.

Главната особеност на Gallery Go е възможността за работа в автономен режим. Новото приложение дава възможност за автоматично сортиране на снимките по редица признаци, и включва няколко опростени инструмента за редактиране и обработка на изображенията. Всичко това работи директно в смартфона, без да е необходима интернет връзка. Gallery Go може да работи с външните MicroSD карти памет и заема едва 10 MB дисково пространство.

В официалния блог на Google се казва, че Gallery Go е предназначено преди всичко за Нигерия и от следващия месец ще започне да се инсталира в смартфоните Itel S15 и в някои модели A55. Но Google Gallery Go вече може да се изтегли от Play Store и всеки с Android над 8.1 може да го ползва.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари