Google превърна своята смарт колонка във футуристичен стационарен телефон. Сега можете да позвъните на всеки жител на САЩ или Канада, като просто кажете на Google Assistant да свърши това.

Вероятно почти никой не използва стационарен телефон към днешен ден, но навярно той липсва на много потребители. Google Home няма шайба и голяма слушалка, която трябва да бъде допряна до ухото, но може да позвъни чрез домашната Wi-Fi мрежа просто като кажете телефонния номер на човека, неговите имена или наименованието на компанията.

Телефонните разговори на Google са много повече от обмена на съобщения на Amazon, появили се неотдавна в устройствата Echo. Позвъняваният ще бъдат стартирани през следващите няколко дни. Новата функция не се появява моментално в Google акаунта. Необходимо е да се направи настройка на гласовата идентификация на Google Home. По този начин Google Home започва да разпознава кой телефонен номер да набере, ако подадете например командата „Свържи ме със шефа“.

Необходима е регистрация в Google Voice или в Project Fi. Докато не се регистрирате, останалите ще виждат вашия Google Home телефонен номер като „неизвестен“. Използването на Project Fi или Voice дава възможност за международни разговори, но те са платени.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари