Google Lens вече разпознава над един милиард обекта

0
1100

Мобилното приложение Google Lens вече може да разпознае над един милиард различни обекти. Приложението излезе миналата година и в началото разпознаваше едва 250 000 обекта.

Това значително увеличение на базата на разпознавани обекти стана възможно след като системата за разпознаване на образи на Google Lens бе обучена да чете надписите на етикетите на различните стоки. Благодарение на разпознаването на текста, сега Google Lens идентифицира повече стоки. Системата получи и повече данни от снимките, направени със смартфони, а сега тази функционалност стана по-точна и надеждна.

Тренирането на системата е осъществено чрез продуктите, достъпни в Google Shopping. Логично, Google Lens не може да се справи с малко известни обекти, като например конзола от 90-те години или първото издания на рядка книга. Но въпреки това, системата вече обхваща огромен брой предмети, използвани в ежедневието.

Освен стоки, Google Lens разпознава и хора, имената на Wi-Fi мрежите и геометричните фигури. Възможността за автоматично включване към Wi-Fi чрез снимане етикета на рутера бе показана още по време на събитието I/O 2017. А тази година е добавена възможността за копиране на данниte от визитните картички, които могат да се добавят към контактите на смартфона.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари