Google Maps за Android получава офлайн достъп

1
40

Google обяви, че пуска функцията Offline Areas за своето мобилно приложение Maps, като най-напред от нея ще могат да се възползват собствениците на Android устройства.

Опцията, която позволява да разглеждате цели градове, области и дори държави, когато сте офлайн, бе демонстрирана най-напред по време на конференцията Google I/O през май.

Чрез нея може да изберете част от карата и да използвате всякакви функции като подробна навигация и търсене за специфична дестинация, които до момента изискваха задължителна интернет връзка.

Освен това, Offline Areas сваля на устройството ви информация за различните бизнеси в избрания регион, като например работното време, данни за контакт, потребителски ревюта и др.

Google казва, че тази функция ще бъде най-полезна, когато потребителите имат ограничена интернет връзка, но ще може да се ползва и когато мобилния ви план се изчерпа.

„Веднъж свалена, новата версия на Google Maps ще минава автоматично в офлайн режим, когато установи, че се намирате на място със слабо интернет покритие или такова изобщо липсва“, казва продуктовият мениджър Аманда Бишъп от Google.

iOS версията на Offline Areas трябва да последва на по-късен етап.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари