Google Maps за iOS излиза до края на годината

0
32

Според информация от вестник New York Times, приложението на навигационната услуга Google Maps за iOS ще бъде пуснато официално до края на годината. Google в момента го разработва усилено и съвсем скоро ще завърши работата си по него.

Това означава, че потребителите на iOS 6 ще трябва да се наслаждават на странния и объркан свят в Apple Maps поне още няколко месеца. Причина за забавянето е фактът, че Google са били изненадани от решенията на Apple за новата версия на операционната система iOS. Никой не е предполагал, че вграденото приложение за Google Maps ще бъде напълно премахнато, тъй като между двете компании има договор, който позволява на Apple да ползва картите на Google още една година.

Има и друга причина за забавянето, а тя е основана на желанието да се включи и услугата и Google Earth с триизмерните си изображения в същото картографско приложение за iOS. Така ще се постигне пълна конкурентоспособност с Apple Maps във функционално отношение. Откъм съдържание и точност Google гарантирано са много по-напред.

Повечето потребители на устройства с iOS 6 логично се надяват Google да извади новото приложение по най-бързия възможен начин.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари