Представените преди няколко часа смартфони Google Pixel 2 и Pixel 2 XL са оборудвани с най-съвременен хардуер и работят под управлението на най-новата ОС Android 8.0 Oreo.

Новите телефони поставиха рекорд в класацията на DxOMark за най-добра камера на пазара, а сега стана известна още една особеност, която Google не обяви по време на официалния анонс. Оказа се, че новите смартфони ще бъдат обновявани до най-новите версии на операционната система цели 3 години, подобно на iPhone X.

Официалната поддръжка на Google Pixel 2 и Pixel 2 XL ще бъде много по-дълга от миналогодишните модели. В описанието на смартфоните в Google Store се казва, че новите ОС и обновяванията по безопасността ще излизат цели три години, докато поддръжката на предишните модели е 2 години. Това означава, че анонсираните нови флагмани ще бъдат обновени до Android 9, Android 10 и Android 11, а анонсът на последната операционна система се очаква през 2020 година.

Всъщност в спецификациите на Pixel 2 и Pixel 2 XL интернет гигантът казва, че поддръжката ще продължи „не по-малко от 3 години“ и теоретично е възможно обновяванията да продължат повече.

Не бива да забравяме и за китайската корпорация Xiaomi, която представи MIUI 9, базиран на Android 7.1.2 Nougat, дори и за смартфона Mi 2, излязъл на пазара преди 5 години. По този начин, големите производители може също да започнат да обновяват своите смартфони до най-новите версии на ОС в продължение на 2-3 години.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Русия ще фалира, Путин я докара до нищото
Русия ще фалира, Путин я докара до нищото

Добър телефон, но АйОС може да се обновява много по-дълго.