„Мини макси“ версията на флагмана на Google се появи в бенчмарка GeekBench за пореден път. С това де факто се потвърждава, че именно Google Pixel 3 Lite XL ще бъде официалното име на апарата от среден клас, който трябва да разшири флагманската линия.

Проблемът обаче идва в рязко спадащото количество оперативна памет, което бенчмаркът отчита. Първият път тя бе 6GB RAM, после стана 4GB RAM, а сега е само 3GB RAM. В резултат, всеки път и постигнатите на теста точки са по-малко.

Промяна има и в процесора и тя отново е към по-лошо. Предишните резултати сочеха Snapdragon 710 като чипсет, докато сега имаме кодовото име MSM8953, което е техническият код за Snapdragon 625.

Надяваме се, че Google прави тези промени само заради тестовете, защото Pixel телефон със Snapdragon 625 не отговаря на високите претенции на марката. Този чипсет вече е на три години и ще е разочароващо, ако гигантът прибегне до него във версията от среден клас на своя флагман за 800 долара.

Вероятно Google ще се насочи към пускането на Pixel 3 Lite XL на по-бързо развиващите се пазари, особено в Индия или Латинска Америка, където флагманските смартфоните са много скъпи за потребители със среден доход, и го продава на конкурентна цена. Това ще бъде интересно.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
Драхматаimepepkata_asd Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
pepkata_asd
pepkata_asd

Въпрос на време е да си оправят операционните системи, а не да блъскат RAM колкото и ROM.

Драхмата
Драхмата

Е то и Пиксел 2 пак си е с 3ГБ рам пък проблеми реално няма …
единствено ако сложат наистина такъв чипсет … бля.
Не знам кой луд би си взел П3 лайт вместо нов или втора ръка П2 …

ime
ime

pixel 2 е с 4GB RAM

Драхмата
Драхмата

Факт, моя грешка 🙂 Още повече наклонява везните към П2.

Най-смотаното на Google-ските телефони е резнатата пoддръжка на Миракаст след Android 8. И ако някой като мен джитка с китайски донгълчета …