Google Play ще се бори с фалшивите отзиви

0
23

Компанията Google ще позволи публикуването на мнения за приложения в магазина Google Play само за потребители на социалната мрежа Google+, съобщава ресурсът Droid Life. Едновременно с отзива, оставен от потребителя, в магазина за приложения вече ще се показват и неговите име и аватар от Google+.

Досега потребителите можеха да публикуват коментари на практика анонимно. Нововъведението е мярка за борба с фалшивите отзиви – например, разработчиците, възползвайки се от анонимността си, можеха да възхваляват собствения си продукт, дори ако той не е с особено високо качество.

Всички отзиви, оставени до момента на включването на новата функция, ще бъдат маркирани с ник „Потребител на Google“.

В Google Play са събрани приложения за операционната система Android, както и книги, музика и филми (последните раздели не са достъпни в българската версия). Общо в магазина се предлагат над 700 000 безплатни и платени програми.

Социалната мрежа Google+ стартира през месец юни 2011 година. При регистрацията в Google+ на потребителите се препоръчва да посочат в профила си име, с което „обикновено ги наричат техните приятели, роднини и колеги“.

През 2012 г. Google разреши профилите от Google+ да се използват и в YouTube, но това не е задължително – ако желае, потребителят може да остане и анонимен във видеохостинга, като използва избран от него псевдоним.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари