Google обяви, че приложението Google Translate за iOS и Android вече разпознава цели 13 нови езика директно през камерата на вашия смартфон. Ъпдейтът, който добавя поддръжка на езици като арабски и хинди, в момента се пуска за потребителите на мобилното приложение по цял свят.

Освен горните два езика, той носи още поддръжка на екзотични, но разпространени езици като бенгалски и пунджаб, които са два от десетте най-говорени езика на света. Ако искате да превеждате от езици като непалски, тамил, тайландски и виетнамски, вече също ще може да го правите.

Тази опция на Google Translate позволява да направите снимка директно с телефона си, след което приложението обработва всеки четаем текст за вас. Това може да бъде много полезно, когато пътувате, и за да активирате функцията, трябва да чукнете на иконката с камера в приложението.

Откакто въведе визуалния превод през 2015 г., Google Translate непрекъснато добавя нови езици. В момента приложението поддържа почти 50 езика, включително десетте най-говорими. По-рано този месец дори бяха добавени местни диалекти, които да улеснят аудио превода.

Всички преводи в реално време стават благодарение на Neural Machine Translation (NMT) – машинно обучение, което извършва преводи като предсказва вероятността за поредица от думи. Google използва тази техника и за офлайн преводи.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
TNTМирослав Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мирослав
Мирослав

Абе не знам колко езика ще превежда, но след последният им ъпдейт, джаджата постоянно показва, че дори когато е стенд- бай, приложението „точи“ батерията и ме подтиква да го изключа!

TNT
TNT

да не ъпдейтвам значи?