В сайта MalwareBytes се появи снимка и подробна информация на устройството GrayKey. С негова помощ може да бъде хакнат всеки iPhone с iOS 11.

GrayKey е малка кутийка с два Lightning кабела, създадена от компанията Grayshift. Към устройството могат да бъдат включени два iPhone едновременно. GrayKey има нужда от около две минути, за да се инсталира необходимия софтуер за разбиване на паролите. Ако е поставена парола с четири символа, нейното разбиване става за няколко часа. А ако паролата е с 6 символа, нейното подбиране става за няколко дни. По време на работа, на екрана на смартфона се изобразява интерфейса на GrayKey.

С помощта на устройството може да бъде хакнат всеки iPhone, работещ под управлението на операционната система iOS 11. MalwareBytes публикува и скрийншот, потвърждаващ съвместимостта на GrayKey с iPhone X, използващ iOS 11.2.5.

Предлагат се две версии на GrayKey. Младшият вариант струва $15 000 и изисква връзка с интернет. Втората версия струва $30 000 и може да се използва навсякъде, понеже за нейната работа не е необходим интернет.

Не се знае как работи GrayKey. Само се предполага, че се използва някакъв джейлбрейк. Специалистите по информационна безопасност се опасяват, че старшата версия лесно може да попадне в чужди неприятелски ръце.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
d1148963nababatihvurchilotozazаЕкс Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Екс
Екс

Е кво толкова „не се знае как работи“ ? Просто ползва брутфорс!

zazа
zazа

И какво правиме, ако Apple ъпдейтнат и паролата стане 12,15,20 символа?
30 бона на вятъра!

nababatihvurchiloto
nababatihvurchiloto

Но иначе ФБР, не можели да отключат Айфоня миналата година….

d1148963
d1148963

“ А ако паролата е с 6 символа, нейното подбиране става за няколко дни. “
Ако гледам приложената снимка става дума за 6 цифри, а не символи.

Ползвам парола с дължина 22 символа. Колко време ще е нужно на тази кутийка за рабиването на паролата?!