GSMA официално отмени Mobile World Congress 2020

2
1378

Преди броени минути, след редица срещи и съвещание между най-големите членове на световната GSM асоциация – тя реши да отмени провеждането на тазгодишното издание на конгреса.

Въпреки че първоначално MWC 2020 обещаваше да е изключително интересен, както всяка година, развитието на короноваруса в началото на януари силно притесни организаторите. Те първоначално обещаха да вземат всички мерки и да повишат чувствително хигиената и контрола на самото изложение, но преди две седмици редица големи компании започнаха да се отказват. Първоначално това бяха LG  и малко по-късно Ericsson, но в последните дни списъкът сериозно набъбна като днес постъпиха отказани и от Nokia, HMD Global и още няколко по-малки участника.

Това е първият случай в 33 годишната история на конгреса, в която той се отменя

Всяка следваща година конгресът става все по-голям и по-голям, като последната година на едно място се събраха над 100 000 човека. Не малка част от тях  разбира се идват от Азия и от райони в които има доста заразени с вируса. Именно това, както и огромното масово пътуване на служители на компании притесни мнозина, докато в Барселона все още няма и един регистриран случай.

Все още не е ясно какво ще се случи с многото съпътстващи събития около конгреса, за които имаме покана и ние. Вероятно повече информация ще има в следващите часове, но е факт, че за Барселона вече има регистрирани хиляди полети, хотелски стаи, а не малка част от китайците от различни фирми бяха наели стаи 14 дни преди това, за да са сигурни, че са здрави (какъвто беше съвета на GSMA).

Отменянето на конгреса е свързано с огромни загуби за всички. Вероятно става въпрос за десетки, дори стотици милиони. От една страна единичният посетителски билет е на цена от 800 евро, от друга всеки един от щандовете е заплатен на огромна цена за квадратен метър. Тепърва предстои да се разбере как ще бъдат върнати парите и дали това ще се случи. Не е ясно какво покрива и застраховката на организаторите, защото в Барселона все още няма обявено извънредно положение. Именно тази мярка поискаха те днес от управата на града и тя бе отказана, заради което мнозина буквално преди няколко часа мислеха, че конгресът остава.

Точка на всичко обаче сложи официално изявление, публикувано на официалния сайт: https://www.mwcbarcelona.com/about/news/press-releases/gsma-statement-on-mwc-barcelona-2020-from-john-hoffman-ceo-gsma-limited

 

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
МъдиУотърс
МъдиУотърс

Най-важно е дали ще им върнат парите за щандовете, тес вируси са ясни! Мале дано им ги изплатят обратно без отдръжки 😡 😡

B.A.
B.A.

Е можеше да се проведе в някоя болница… Участниците щяха да презентират в болнични пижами и халати. Журналисти с противогази и защитни костюми щяха да снимат спотове, а лекари щяха да сноват из множеството с термометри и слушалки и да дават интервюта за известни медии. За обикновените посетители щеше да има часове за свиждане, за да не се събира голяма навалица. Жалко! Изпуска се страхотен шанс.