HONOR 20 Pro постави абсолютен рекорд по далечина на Bluetooth връзката

13
1369

По време на презентацията на смартфоните HONOR 20 и HONOR 20 Pro представителите на бранда анонсираха фирмения безжичен модул Super Bluetooth с далечина на връзката до 200 метра. Специалистите на изданието ITHome решиха да проверят това твърдение и тестваха на практика далечината на Bluetooth връзката.

Фирменият чип Huawei Hi1103, съвместим със системата върху чипа Kirin 980 изпълнява няколко функции. Това е не само Bluetooth модул, но и Wi-Fi адаптер, инфрачервен предавател, GPS приемник и дори FM-радио. Неговата работа се подпомага от алгоритми с елементи на изкуствен интелект, които променят параметрите на Bluetooth предавателя при силни шумове.

Според официалните представители на бранда, смартфонът HONOR 20 осигурява възпроизвеждане на музика чрез Bluetooth връзка и с използването на безжичните слушалки BeatsX на разстояние до 244,33 метра. По време на тестовете на HONOR 20 Pro от специалистите на ITHome се оказа, че далечината на връзката е още по-голяма и достига внушителните 265 метра. Устойчивата връзка с безжична колонка се достига на разстояние до 190 метра, а колонката засича сигнала на разстояние до 230,9 метра.

Към днешен ден тази технология за Bluetooth връзка на голямо разстояние се използва само в два смартфона – флагманите HONOR 20 и HONOR 20 Pro. Компанията заяви, че в бъдеще портфолиото смартфони с новия Bluetooth модул Super Bluetooth ще бъде увеличено.

13
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
8 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Satyr73
Satyr73

Брей тия чайници, и до луната ще стигнат… ама май и не стиска! Само смартфони правят в последно време. Америка отдавна е на Луната… балъци!

Моролюбъ Бенатовски
Моролюбъ Бенатовски

И простотията ти отдавна е на луната…ама никой не му пука…

д-р Събева
д-р Събева

Каква Америка, каква луна ?
Вие психоза ли имате или някакви неизразена агресия ?

Руси
Руси

Е такива ПроАмерикански балъци като тебе хранят ония ПроКитайски балъци

Ванка
Ванка

За какво ми е да слушам 5W колонка ,от 200 метра?

Глупав народ, български...
Глупав народ, български...

Специално в твоя случай имам два примера – когато си оставиш телефона вкъщи, но клозета (тоалетната на двора) е на 200 метра и спешно ти се дохожда, щото буркана с компота от сливи, все пак е сдал багажа след 4 години в мазето, но не искаш да пропуснеш поздравите по радио „Ултра Перник“… Втория пример е почти същия, до момента в който не искаш да си цапаш телефона на изплащане, докато ринеш кравешките екскременти в обора, който е на отстояние 200 метра…

ДАЛЕЧ
ДАЛЕЧ

Виж какви схеми е принуден човек да чертае на някой, който едва ли ще разбере /което ще е трудно/ или поне признае един скок в „едни 200 м“

Страшен си Марк твен си
Страшен си Марк твен си

Браво пич Точно така
Никой никога не би могъл да го каже по добре на този палячо (макър че си е точно тъй де)
Разби ме Best Comment Eeeever
Наистина!! 🙂 🙂

Страшен си Марк твен си
Страшен си Марк твен си

Кажи му го пак на Ванката той най малко трудно разбира
Приемника в главата му е с обхватобхват от 200 нанонано метра все пак

Моролюбъ Бенатовски
Моролюбъ Бенатовски

Това изкърти, евала…на колко достъпен език си му го обяснил, шапка свалям..

pix3l
pix3l

Ти у вас кенеф нямаш ли си, че ходиш да ползваш общественият на 200 метра от къщата? И много ми е интересно, ти каква музика слушаш, докато ринеш кравешките фашкии в обора?

тъпа хвалба
тъпа хвалба

А някой идва ли му на акъла какво излъчване на блутуф е необходимо, за да има покритие на 265 метра, след като най-облъчващият клас 1 има обхват 100м? В същото време за безжични слушалки се ползва най-ниско облъчващият блутуф клас 3 с обхват 1.5 м.

Виво
Виво

Реклама за чайници
BeatsX-та и колонката как мяткат на 250 метра