Honor View 20, Honor 20 и Honor 20 Pro се обновяват до Magic UI 4.0

0
277

Брандът Honor представи за своята флагманска фамилия от 2019 година, включваща смартфоните Honor View 20, Honor 20 и Honor 20 Pro, голямото обновяване Magic UI 4.0. Да напомним, че това е съвсем леко модифицирана версия на фирмения потребителски интерфейс EMUI 11.

Предлаганата глобална версия на Magic UI 4.0 е с номер 11.0.0.138 и е голяма 1,84 GB. Тя се базира на мобилната операционна система Android 10 и включва редица нововъведения: подобрен потребителски интерфейс, усъвършенстван режим Always on Display с нови теми, нови анимационни ефекти, допълнителни жестове за управление. Една от най-забележимите промени в Magic UI 4.0 е функцията за многопрозоречна работа. Новата функция се нарича Smart Multi Window и добавя собствен програмен прозорец във вид на лента, скрита в лявата част на екрана. Функцията доста прилича на обикновен таскбар, понеже показва работещите активни приложения. Въведен е и специален жест за стартирането на тази функция.

Въведени са нови разрешения за приложенията. Сега приложенията, работещи във фонов режим нямат достъп до камерата и микрофона. По този начин наистина се повишава безопасността.

Обновяването става по безжичен път (OTA) чрез мобилните или Wi-Fi мрежите, като при инсталирането се запазват всички потребителски настройки, данни и приложения.

Засега обновяването се предлага в азиатските и европейските страни, а след това ще започне неговото разпространение и в другите държави.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари