Honor View 30 е също толкова мощен, колкото Huawei Mate 30 и Mate X

0
1315

Huawei потвърди, че ще използва най-високия си флагмански процесор Kirin 990 в предстоящия Honor View 30. Това е същият процесор, който се използва и във флагманските модели Huawei Mate 30 Pro и първият сгъваем смартфон на компанията Huawei Mate X.

Honor View 30, който все още не е потвърден, ще има 5G версия и е следващият смартфон от подбранда Honor на Huawei. За разлика от Mate 30 и Mate X, Honor View 30 е телефон от среден клас, така че ще бъде първият смартфон с този авангарден процесор, който не е флагман.

Най-голямото подобрение, освен 5G поддръжката, което процесора Kirin 990 носи на смартфоните е значително подобрения в производителността. Това ще рече, че Honor View 30 ще бъде също толкова мощен, колкото най-скъпите модели на Huawei за 2019, и колкото флагманите на другите компании.

Honor се фокусира и върху производителността в мобилните игри, което ще рече, че новият View 30 ще се справя не по-лошо в най-новите заглавия от останалите висок клас смартфони на пазара.

Разбира се, вероятно ще видим разлика в количеството RAM памет, което ще видим във View 30, както и нейната скорост, което може да донесе единствените разлики в производителността в премиум моделите.

Първият Honor с 5G

Както споменахме, Kirin 990 идва с 5G поддръжка, което предполага, че Honor View 30 ще има и 5G версия. Най-вероятно именно това имаше предвид изпълнителният директор на Honor Джордж Джао, които на Световния мобилен конгрес MWC Шанхай каза, че Honor ще представи 5G смартфон до края на годината.

Honor View 30 вероятно ще бъде пуснат като Honor V30 в Китай през декември, преди да стане достъпна глобалната версия View 30 за всички останали пазари през януари, 2020 г., ако всичко върви по план.

Въпреки това няма да знаем нищо със сигурност преди декември 2020 г. Междувременно очакваме Huawei да представи Mate 30 на 19-ти септември.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за