HTC вече има разработено решение, с което да върне телефоните си на американския пазар

0
24

По-рано стана ясно, че технологичният гигант HTC е загубил делото, заведено срещу него от Apple. То беше свързано с нарушаването на един патент и съдията блокира продажбата на няколко от телефоните на HTC в Съединените щати. Оказа се обаче, че инженерите на HTC са били подготвени за това решение и вече са разработили начин да го заобиколят, предаде Gizmodo.

На пресконференция днес представители на HTC разкриха, че в процес на тестове вече е кръпка, която ще направи смартфоните с Android законни за дистрибуция на американския пазар. Нарушеният патент, който е собственост на Apple, беше за разпознаване на неща като телефонни номера и имейл адреси, които автоматично се превръщат в линкове. В някои устройства с Android функцията е налична под името Linkify и нарушава интелектуалните права на Apple.

Питър Чоу, един от шефовете на HTC, е заявил, че проблемът не е от особена важност за неговата компания, тъй като въпросната функция и без това е била много рядко използвана от потребителите.

Все още няма информация в какво се изразява решението на проблема, което заобикаля патента на Apple, но Чоу е уверил, че вече текат проби на променения софтуер, който ще върне смартфоните обратно на пазара в САЩ.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари