14.1 C
София

HTC задмина Nokia по пазарна капитализация

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Разработчикът HTC, който е един от най-големите доставчици на смартфони в света, успя да задмине по пазарна капитализация лидера в производството на мобилни телефони Nokia.

Акциите на HTC са увеличили своята стойност с 5.3% през последния борсов ден, повишавайки капитализацията на компанията до 33.8 млрд. щ. долара. За сравнение към същия момент тази на Nokia e била 33.6 млрд. щ. долара.

За последната една година ценните книжа на тайванската компания са утроили своята стойност, най-вече поради силното й представяне на пазара на смартфони. По същото време Nokia отчете редица трудности, а анонсираното на Световния мобилен конгрес през февруари партньорство с Microsoft за сега се приема с резерви от специалистите в сектора.

Nokia все още си остава по-голямата от двете компании по приходи и печалба, но не е сигурно как ще се развият нещата в бъдеще, предвид, че потребителите търсят все по-сложни нови устройства, с отворени за външни разработчици платформи. Android, iOS и BlackBerry OS вече набират скорост в този сегмент, докато преминаването на Nokia от своята операционна система Symbian OS към Windows Phone ще отнеме време и вероятно ще видим първите плодове на това партньорство най-рано през есента.

Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини