HTC може да започне да използва услугите на контрактни производители

0
35

Краят на годината наближава, а тайванската компания HTC така и не успява да реализира печалба. Според експерти, производителят няма да успее да постигне планираните 1,7-2 млрд. долара приходи, което пък означава, че е време да се замисли за икономии и повишаване конкурентоспособността на своите продукти.

Един от начините за постигане на тази цел е привличането на контрактни производители за производството на разработваните от компанията смартфони. Тази идея бе изказана от Алвин Куок, анализатор в J.P. Morgan Securities. Разбира се, той не е първият, на когото тя е хрумвала – по информация, съобщена от същия Куок, в момента HTC вече търси активно партньори, на които може да възложи производството на смартфони от средната и бюджетната ценови категории, предназначени за реализация на пазара в Китай.

По думите на Куок, особен интерес HTC е проявила към две ODM (Original design manufacturer) компании – Wistron и Quanta Computer. Според анализатора, вероятността китайците скоро да започнат да използват смартфони с марката HTC, сглобени в родината им от някой от посочените производители, е доста голяма. Това ще позволи на тайванците да редуцират разходите си и да подобрят конкурентните си позиции, което пък ще им помогне да се спасят от принудително сливане с по-голям производител – нещо, за което през последните месеци се говори все по-усилено.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за