HTC възнамерява да представи своя първи блокчейн смартфон още тази година. Информацията е на уеб изданието The Verge, за което даде интервю ръководителят на проекта Exodus.

Според тази информация, новото устройство ще предложи на потребителите изключително високо ниво на защита на личните данни. Ще има и възможност за „студено съхранение“ на криптовалута – защитено хранилище без мрежови достъп.

Фил Чен каза, че HTC е създал смартфон, на който потребителите могат изцяло да се доверят. Концепцията на проекта Exodus е такава, че защитата на потребителските данни, криптиращите ключове и личните финанси ще бъде осигурена чрез блокчейн технология.

Предполага се, че този смартфон ще може да се използва за добив на криптовалута. Чен каза, че HTC разглежда тази възможност, но не гарантира, че тя ще бъде достъпна още при продажбите. Върху възможността за добив на цифрова валута все още се работи и тя се очаква да бъде добавена с някои от следващите ъпдейти.

Чен допълни, че новият смартфон няма да се продава само в Тайван. Това е един глобален телефон, който ще се продава при цена около $1000. Новият смартфон на HTC е проектиран да се хареса и на най-различните категории производители.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
ЛъчоfreemДимитърМетоди Дамяноf Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Методи Дамяноf
Методи Дамяноf

Какво е „блокчейн“?! Ъндерстираш ли ме, авторе?

Димитър
Димитър

Ще бъде на кучета ли 😂😂😂

freem
freem

Първо : НТС не се произвежда в Таиван..!
Второ : ‘ новият смартфон на HTC НЕ е проектиран да се хареса и на най-различните категории производители ‘ а потребители, схващаш ли разликата..!
Така е, до като шуробаджанащината отговаря за работните постове в страната а не разбиращи и можещи хора..!

Лъчо
Лъчо

И как реши, че не се произвежда в Тайван, като на моя U11, навсякъде пише Made in Taivan.