HTC патентова смартфон с два екрана

3
13

Текстът на патента със заглавие „Преносимо електронно устройство“ е публикуван във вторник, 16 април, в сайта на Патентното ведомство на САЩ (№ 8422215).

Описаният в патента смартфон е изпълнен във форм-фактор слайдер: вторият екран се приплъзва под блока с основния екран и клавишите. В разгърнат вид двата дисплея се сливат в един и изобразяват обща картина.

От Engadget изразяват съмнения, че апаратът ще постъпи в близко бъдеще в серийно производство. Изданието отбелязва, че двуекранният режим изисква разработката на специален софтуер, което може да се окаже трудна задача предвид финансовите затруднения, пред които е изправена HTC.

Тайванската компания през първото тримесечие на 2013 г. е заработила 85 милиона тайвански долара (2,8 милиона американски), което е най-ниският резултат от 2004 г. насам, откакто HTC започна да публикува финансови отчети.

Устройства с два екрана притежават и други компании. Например, Kyocera и NEC предлагат смартфони, при които двата дисплея също образуват голям общ екран, Sony пусна аналогичен таблет, а руската компания Yota Devices разработва апарат-моноблок, чиито екрани са разположени на лицевата част на предния и заден панел.

Корейският производител LG в края на март 2013 г. получи патент за устройство с три екрана. Както и при разработката на HTC, то представлява слайдер. Допълнителните екрани се прибират под лявата и дясна страна на главния екран.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
milarbgsliderumUnderDark Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
milarbg
milarbg

Малко са 2 екрана. Поне три трябва да са. Все пак това е телефон, а на телефоните основното им предназначение да имат много екрани на които да мърдат разни живи тапети. И да ти осветяват лицето като говориш за да се вижда кой е дал токова пари за такъв телефон. 🙂

sliderum
sliderum

Да, пък и така и така им слагат все по-капацитивни батерии, нали трябва да се осигури разхода на ток.

UnderDark
UnderDark

…… и после идват Самсунг с гъвкавия дисплей и им разбиват фантазиите на тия измишльотини с 2, 3 и повече екрани.