HTC подготвя смартфон с интересна конструкция

2
997

Компанията HTC патентова собствена конструкция на сгъваем смартфон. Не се знае дали тя ще има възможност да реализира замисленото, но един смартфон с подобен дизайн би изглеждал доста ефектно.

В патента, одобрен от Световната организация на интелектуалната собственост са подадени документи, само със скици, но уеб порталът Go Digital е направил компютърни рендери по тези скици, които показват как би могло да изглежда това устройство в реалността.

В сгънат вид това мобилно устройство изглежда като миниатюрен смартфон, от двете страни на който има екрани, а в разгънат вид изглежда като традиционен смартфон. Новият мобилен телефон се различава от Galaxy Fold и другите подобни мобилни устройства по това, че от външната страна винаги има екран, независимо дали устройството е сгънато или не.

В патента най-много внимание е обърнато на шарнирния механизъм – той работи по такъв начин, че на мястото на сгъването не се виждат гънки. В документацията се казва, че предната камера е поставена в прореза в горната част на екрана, а на гърба се намира тройната камера със светодиодна фотосветкавица.

Последно време продукцията на HTC не привлича особено много вниманието на потребителите и компанията не може да покаже стабилни финансови резултати. Може би новият смартфон ще помогне за възстановяването на HTC.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари