HTC пускат първия смартфон с Tegra 4 догодина?

0
46

Анализаторите на мобилния пазар смятат, че Nvidia ще представи новия си процесор Tegra 4 по време на изложението CES 2013. В мобилните среди освен това упорито се говори, че HTC ще бъде първата компания, която ще пусне на пазара смартфон използващ новия чип.

Предшественикът на Tegra 4 – Tegra 3 – е един от най-популярните мобилни процесори в момента. Ползват го едни от най-добрите продукти на годината, сред които Google Nexus 7, Asus Transformer Pad TF700 както и смартфонът HTC One X. Очакванията са Tegra 4 да е чувствително по-бърз от Tegra 3 и да е изграден на базата на архитектурата Cortex A15 – същата, върху която е изграден процесорът Samsung Exynos 5250 използван в Google Nexus 10.

Nvidia твърдят, че подмяната на архитектурата ще направи Tegra 4 два пъти по-мощен от предшественика си. Процесорът по всяка вероятност ще има различни версии, някои по-мощни от другите и ще съдържа така нареченото „допълнително ядро“, което се активира в режим standby на телефона или таблета, прехвърляйки работата на останалите ядра върху себе си по този начин щадейки живота на батерията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари