HTC се изтеглят от Бразилия

0
28

HTC предвиждат да спрат продажбите на смартфони в Бразилия. Причината е, че на са успели да се адаптират към пазара там. С изтеглянето на компанията ще бъдат съкратени хиляди служители и ще се спре продажбата на едро на мобилните устройства. Въпреки това, компанията се е ангажирала да продължи поддръжката на клиенти в района.

HTC стигнали до това решение след като събрали и анализирани данните за продажбите на мобилните им устройства в латиноамериканската страна. Изтеглянето им от този пазар обаче може да се окаже препятствие пред стратегията им да завладеят света. Според анализаторите Бразилия ще се превърне в четвъртия по важност пазар за смартфони до 2016 година, изпреварвайки дори Обединеното кралство.

Тайванската компания обаче изглежда няма да участва в мобилната революция в района. По последни данни, HTC са държали едва 0,11% от пазара в страната през първите три месеца на 2012 година. Пред тях са компании като Nokia, Samsung, Apple, Sony, LG, Motorola, RIM и ZTE.

Тук трябва да отбележим, че Бразилия може да не е единственият препъникамък на пътя на компанията. Продажбите им на смартфони в Европа също не са задоволителни. Що се отнася до САЩ, положението е допълнително утежнено от Apple, които ги съдят за нарушения на патенти и се опитват да възпрепятстват вноса на мобилните им устройства в страната.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари