HTC ще може да анулира гаранцията на смартфони с разблокиран bootloader

0
23

HTC уточни условията, при които собствениците на смартфони, произведени от тайванската компания, ще могат да разблокират bootloader-а на своите мобилни устройства. На страницата на HTC във Facebook се посочва, че всички нови „умни телефони“ ще продължат да се продават с блокиран bootloader, но на свой риск потребителите ще могат сами да го разблокират с помощта на уеб-базирано приложение.

Както отбелязват от HTC, незаключеният bootloader предоставя множество възможности за модифициране на фирмуеъра на смартфона. Това на свой ред може да доведе до появата на проблеми при функционирането на апарата. Затова, ако потребителят желае да разблокира телефона, ще трябва да се съгласи, че това може да доведе до частично или пълно анулиране на гаранцията на устройството.

Очаква се инструментът за разблокиране на bootloader-а да се появи до края на текущия месец. С негова помощ потребителите ще могат да получат уникален ключ за отключването му. Първоначално услугата ще бъде достъпна за HTC Sensation, а след това – и за останалите смартфони на тайванския производител, работещи под управлението на операционната система Android.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари