HTC ще представи нов смартфон на 27 ноември

0
42

Компания HTC е изпратила покани до представители на китайските медии за мероприятие, което ще се състои на 27 ноември. Мястото за провеждането не е указано, но, най-вероятно, това ще е Пекин.

В поканата се казва, че събитието е посветено на презентацията на нов „пъстър“ смартфон от серията Desire. Възможно е, HTC, следвайки примера на Nokia и Apple, също да е решила да създаде по-широка гама от цветови варианти за новите си модели.


За съжаление, никакви подробности относно предстоящия анонс не се съобщават. Както предполагат експертите от ресурса phonearena, на 27 ноември тайванската компания ще представи нов модел от средния ценови сегмент, предназначен за азиатските страни. Най-вероятно, той няма да се появи на пазарите в Западна Европа.

През последните няколко години смартфоните от средния ценови клас значително отстъпиха на устройствата от hi-end категорията, получаващи всички нововъведения. Въпреки това, с появата на смартфона Moto G на компания Motorola, предлагащ добра функционалност на достъпна цена, ситуацията може да се промени. Очаква се, че HTC ще поеме по същия път.

Но засега всичко е точно обратното – неотдавна представеният в Европа смартфон HTC Desire 500 с цена $ 340 е с резолюция на екрана 800 х 480 пиксела, докато резолюцията на дисплея при Moto G е 720p, въпреки че устройството струва със $ 100 по-малко.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари