HTC First не оправдава очакванията

0
24

Смартфонът HTC First, получил също името Facebook-телефон, благодарение на интерфейса Facebook Home, засега не оправдава възложените му надежди. Според информирани източници, продажбите на устройството са далече от определението блестящи, във връзка с което операторът AT&T се е принудил да намали цената с договор на HTC First от $ 99,99 на $ 0,99. Ако ситуацията не се промени скоро, то, както уверяват източниците, мобилният оператор ще се откаже от реализацията на модела в бъдеще.

HTC First е първият смартфон, представен с предварително инсталирания интерфейс Facebook Home. Неговите продажби започнаха преди месец. Не е ясно каква е причината за слабия интерес към апарата – дали интерфейсът не допада на потребителите, или самото устройство не ги впечатлява.

Според ресурса BGR, операторът AT&T е продал около 15 000 броя HTC First преди да намали цената. Продажбите на този модел се оказват дори по-лоши от реализацията на HTC Chacha, който се появи през 2011 г. в портфолиото на AT&T под името Status.

Количеството на изтеглянията на Facebook Home в онлайн магазина Google Play вече надхвърли 1 млн. Въпреки това, социалната мрежа не разкрива броя на активните потребители на интерфейса.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари