HTC One срещу Nokia Lumia 925: сражение в тъмното

0
27

HTC One – това е признатият лидер сред Android-смартфоните с качеството на снимане в условията на слаба светлина, благодарение на иновативната си ултрапикселова камера, която наистина прави страхотни снимки на тъмно. Но от другия „лагер“ стои един достоен конкурент – PureView камерата, новата версия на която присъства в анонсирания вчера флагман Nokia Lumia 925. Неговите фотовъзможности днес ще сравним с тези на One.

Новият смартфон на Nokia се възприема като обновена версия на Lumia 920, тъй като по технически характеристики те са почти идентични, като сериозните промени са предимно на физическа основа – Lumia 925 е много по-тънък от предшественика си. Апаратът е лишен от възможността за безжично зареждане, но има металическа рамка и пет лещи на обектива на камерата. В другите случай, камерата има същият 8.7 мегапикселов PureView модул с двойна LED светкавица.

От Nokia твърдят, че снимките с Lumia 925 все още не са най-добрите, тъй като софтуерният продукт е далеч от финалния си вариант, но представителите на компанията разрешават да се снима със смартфона и да се правят сравнения с други устройства. Журналистите от UnleashThePhones решиха да проведат малка фото-битка в условията на ниска осветеност между One на HTC и стендовия Lumia.

Първата снимка е на човек в тъмнината, направена с One, като светкавицата на смартфона е била изключена. Дори и при такава изключително оскъдна светлина, човекът в кадъра е напълно различим – на фона на увеличения брой на пикселите в сензора при тази тъмнина се наблюдава доста сериозен шум. А снимката направена с Lumia 925 е съвсем различна – тук тя е по-светла и на нея е различим не само човека, но и обектите около него. Апаратът нарушава цветовия фон, но той ще може да бъде коригиран с финалната версия на софтуера. Шум в изображението има, но е много по-малък, от този в снимката направена с HTC One. Между другото, от Nokia твърдят, че светкавицата преди снимане се използва за по-добър фокус, а самата снимка се създава без нейно участие.

Новият Nokia Lumia 925 снима в тъмното много по-качествено от One, въпреки че последния все още е най-добрият сред Android-смартфоните. Всъщност до повята на финалния образец не е ясно, дали Nokia ще преодолее недостатъчната стабилност на PureView модула, поради която в Lumia 920, дори и след няколко актуализации, често се появяваха доста размазани кадри при снимането в добри условия.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари